
Om oss
Kullstabacken – nära till allt och något för alla
I östra Jämtland, mitt i Ragunda kommun, öppnar Ragundadalen upp sig och bjuder på ett spektakulärt landskap som påminner om ett slags norskt fjordlandskap i miniatyr. Ihopkopplad med ett berg som ser ut som en elefant finns Högberget där Kullstabacken lutar sig längs östra sluttningen. Sedan backen byggdes 1960 har vi hela tiden utvecklat backen för att bjuda skidåkarna på en så bra upplevelse som möjligt.
Backen passar så väl den som vill ha avancerad skidåkning, härlig skogsåkning eller den som vill starta i barnbacken. Den som inte har med sig utrustning kan hyra det. Här finns även café och om du föredrar picknick istället går det bra att fika nere vid foten av backen. Eller varför inte vid vindskyddet längst uppe vid toppen? För den som vill göra annat än att åka utför kan syssla med längdskidåkning uppe på toppen av backen eller strax bredvid botten av backen där ett elljusspår finns. Vill du göra något riktigt unikt så är ett besök till Hammarstrand Kälk- och Rodelbana ett måste.
För den som vill bo över finns Hotell Hammarstrand och Bergvallens stugby på andra sidan vägen. Fler bra boenden finns i Hammarstrand och Bispgården. Mat och shopping hittar du i Hammarstrands centrum endast 2 kilometer från liften.
Kontakta oss
E-post: info@kullstabacken.se
Telefon: 070-831 00 51

1 200 meter
Vår längsta nerfart är 1 200 meter lång och passar perfekt för både träning och tävling.
220 meters fallhöjd
För att vara en inlandsbacke bjuder Kullstabacken på rejäl fallhöjd. 220 meter gör att vi kan bjuda på riktigt fin skidåkning
Varierande terräng
Kullstabacken har flera nedfarter. Allt från vår långa branta huvudnedfart till härlig skogsåkning. För barn och nybörjare har vi vår omtyckta barnbacke.
1960
Kullstabacken byggdes 1960 som en del i ett ganska vågat projekt. Ragunda kommun satsade på att bli en vintersportort. Den första utanför fjällen. Man renoverade det gamla hotellet till Wärdshuset Wildhussen, man anlade Kullstabacken med stolslift, toppstuga och belysning (belysningen bekostades av aktiebolaget ARTA). Senare blev det bland annat semesterby och den berömda rodelbanan.
